Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, ediţia a XXII-a, 5-14 septembrie 2014/ Noutăţi, Evenimente

În perioada 5-14 septembrie 2014, la Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu se va desfășura unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale Republicii Moldova - Festivalul Internaţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu”, ediția a XXII-a.

Din septembrie 1990, când la Chişinău  a fost inaugurat Primul Festival Internațional al Starurilor de Operă şi Balet, intitulat „Invită Maria Bieşu”, publicul meloman a avut ocazia să admire  cele mai recunoscute talente de operă și balet din întreaga lume. Acest festival a fost inițiat și îngrijit, timp de 20 ediții, de una dintre cele mai sclipitoare stele de pe firmamentul culturii interpretative universale, cea mai îndrăgită voce de operă a neamului, Maria Bieșu.

Astăzi, Festivalul Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieşu” a devenit unul din principalele simboluri ale culturii Republicii Moldova, iar Chişinăul -  o  capitală a artei lirice ce reunește pe aceeași scenă pe cei mai buni artiști autohtoni, dar și artiști de talie mondială. Eveniment unic prin amploarea, dar mai ales longitudinea existenţei sale, Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” a reuşit de fiecare dată să afirme cultura națională și valorile autohtone.

Ediția curentă a Festivalului este organizată de către Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu și Uniunea Muzicienilor din R. Moldova. Programul va cuprinde 8 spectacole de o înaltă ținută artistică -  5 opere și 3 balete, cu participarea virtuozilor marilor scene din Franța, Spania, Germania, România, Rusia, Georgia, Belarus, Ucraina, etc., precum și a forțelor artistice din țara noastră.

 

05.09.14       TRAVIATA                  

 ora 18.00     operă în patru acte de G. Verdi 

 

06.09.14       LACUL LEBEDELOR 

ora 18.00     balet în patru acte de P.Ceaikovski

 

07.09.14       CARMEN

ora 18.00     operă în patru acte de G.Bizet

 

09.09.14       GISELLE  

ora 18.00     balet în două acte de A.Adam

 

10.09.14        TURANDOT 

ora 18.00      operă în trei acte de G.Puccini

 

11.09.14       CONCERT de BINEFACERE 

ora 18.00     LA SALA CU ORGĂ 

 

12.09.14        DON QUIJOTE

ora 18.00      balet în două acte de L.Minkus

 

13.09.14         BAL MASCAT 

ora 18.00       operă în trei acte de G.Verdi 

 

14.09.14          DAMA DE PICĂ 

ora 18.00       operă în trei acte de P.Ceaikovski

 

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului de Operă şi Balet « Maria Bieşu » este cu siguranţă evenimentul anului ce nu poate fi ratat. Solişti cu renume mondial reuniţi din toate colţurile lumii, munca asiduă depusă de întreaga echipă a TNOBMaria Bieșu Vă garantează spectacole inedite, destinate publicului de orice vârstă şipreferinţe, interpretare de excepţie, decoruri şi costume fascinante, atmosferă unică ce nu va lăsa indiferente sufletele admiratorilor.

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi

Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04