FELICITĂRI CÂȘTIGĂTORILOR GALEI PREMIILOR OPERELOR NATIONALE 2015!!!!/ Noutăţi, Evenimente

 

 

Gala Premiilor Operelor Naționale, Iași, 2015, ajunsă la cea de-a treia ediție, a reunit zeci de artiști, nume mari ale scenei naționale și internaționale. Evenimentul a avut loc luni, 23 noiembrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Național ”Vasile Alecsandri”. 

Gala Premiilor Operelor Naţionale celebrează şi premiază performanţele lirice din stagiunea 2014-2015 ale Operelor din ţară care şi-au desemnat nominalizările pentru fiecare categorie de premii: Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj-Napoca, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa, Opera Naţională Română Iaşi şi, în premieră, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău - Republica Moldova.

Personalități ale vieții publice și culturale au urcat pe scena Operei Naționale Române Iași pentru a înmâna, în semn de recunoaștere, premii de excelență, distincții pentru întreaga activitate cât și pentru performanțele artistice ale stagiunii 2014-2015.


În cadrul Galei au avut loc 20 de categorii de premii iar artiștii și producțiile stagiunii 2014 -2015 ale Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” au fost nominalizate la 9 categorii precum urmează:

Cel mai bun regizor (nominalizat din partea TNOB Maria Bieșu a fost Andrea Battistini (Italia) -  pentru opera Otello de G. Verdi) 

Cel mai bun solist de balet clasic (nominalizat Alexei Terentiev pentru rolul  lui Romeo din baletul „Romeo şi Julieta” de S. Prokofiev) 

Cea mai bună solistă de balet clasic (nominalizată Cristina Terentiev  pentru rolul Julietei din baletul „Romeo şi Julieta” de S. Prokofiev)

Cea mai bună solistă de operă ( nominalizată Mariana Bulicanu pentru rolul Violettei din opera ”La Traviata” de  G. Verdi) 

Cel mai bun debut feminin (nominalizată Ghiulnara Raileanu pentru rolul Ameliei din opera ”Bal Mascat” de G. Verdi)

Cel mai bun coregraf (nominalizat Eugen Gârneț pentru baletul ”Romei și Julieta” de S. Prokofiev)

Cel mai bun spectacol de balet (nominalizat baletul ”Romeo și Julieta” de S. Prokofiev, regia Eugen Gârneț)

Cel mai bun spectacol de operă (nominalizată opera ”Otello” de G. Verdi, regia Andrea Battistini (Italia)

Și Premiul de excelență.


Astfel, în urma jurizărilor, au fost desemnați câștigătorii:

Cel mai bun regizor:

ANDREA BATTISTINI (Italia) -  pentru opera Otello de G. Verdi

Cel mai bun solist de balet clasic:

ALEXEI TERENTIEV -  pentru rolul  lui Romeo din baletul „Romeo şi Julieta” de S. Prokofiev

Cea mai bună solistă de balet clasic:

CRISTINA TERENTIEV pentru rolul Julietei din baletul „Romeo şi Julieta” de S. Prokofiev

Premiul de excelență a fost acordat maestrului MIHAIL MUNTEAN Artist al Poporului

Premiul pentru cel mai bun manager a fost acrodat domnului ION GROSU Om Emerit

Premiul special a fost oferit doamnei MONICA BABUC, ministrul Culturii din Republica Moldova.

TNOB Maria Bieșu este profund onorat de posibilitatea de a participa la acest minunat eveniment cultural și aduce sincere mulțumiri organizatorilor îndeosebi Operei Naționale Române Iași și felicită toți câștigătorii pentru frumoasele rezultate artistice pe care le-a obținut în stagiunea 2014-2015.

 

Iașul a găzduit pentru al treilea an consecutiv  Gala Premiilor Operelor Naționale. Spectacolul  a avut loc duminică, 1 noiembrie  2015, în Sala Mare a Teatrului Național “Vasile  Alecsandri”.
La evenimentul organizat de conducerea Operei Naţionale Române Iaşi pe scena Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi personalităţi ale vieţii publice şi culturale vor înmâna, în semn de recunoaştere, premii de excelenţă, distincţii pentru întreaga activitate, cât şi pentru performanţele artistice ale stagiunii 2014-2015.

 

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi

Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04