Trupa de Operă şi Balet - turneu/ Noutăţi, Evenimente

Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Maria Bieşu” aduce la cunoştinţă publicului fidel că, la momentul actual, trupele de operă şi balet se află peste hotarele ţării, într-un turneu artistic. Acest fapt poate doar să ne bucure, deoarece pe lîngă faptul că păstrăm credo-ul teatrului - de a plăti tribut tradiţiei artei muzicale, prezentând acasă spectacole de excepţie, ne bucurăm şi de o mare popularitate în lumea întreagă.

În perioada 14 februarie – 17 martie, 2016, trupa de balet a TNOB “M.Bieşu” se află într-un turneu în Canada, unde prezintă cu succes spectacolele de balet “Giselle” şi “Romeo şi Julieta”. În acest răstimp, trupa chişinăuiană are ocazia să evolueze în faţa publicului în cele mai importante centre de cultură din oraşele Montreal, Toronto, Vancouver, Winnipeg, Brampton, Hamilton, ş.a. De acelaşi succes se bucură şi trupa de operă, cucerind publicul meloman din oraşele Spaniei. Astfel, artiştii de operă, corul, şi orchestra TNOB “M.Bieşu: vor prezenta celebrele opere ca: “Traviata”, Boema şi Carmen  si Rigoletto.

Pentru orice teatru, turneele în străinătate reprezintă una dintre cele mai efective şi chiar indispensabile modalităţi de propagare a artei naţionale în plan internaţional. Totodată, prezentarea spectacolelor în afara TNOB constituie un stimulent mobilizator pentru colectivul artistic şi tehnic al teatrului, fiind şi un “barometru” al nivelului artistic al trupei noastre.

În ultimii 15 ani, TNOB şi-a continuat cu succes deplasările în afara republicii, plecări intensificate odată cu deschiderea accesului în Occident, prezentând spectacole de înaltă ţinută artistică în ţări europene cu o bogată tradiţie culturală (Marea Britanie, Elveţia, Spania, Portugalia, Olanda, Italia, Germania, Franţa ş.a.). Oriunde ar evolua trupa TNOB (fie operă, fie balet) s-a bucurat de un real succes, confirmând a câta oară valoarea profesională a colectivelor noastre. Această afirmaţie este argumentată de aplauze îndelungi şi de ovaţii ale celor prezenţi la spectacole, precum şi de cronici pozitive din presa străină.

Dorim să precizăm că în prezent, direcţia teatrului depune toate eforturile pentru a lărgi aria geografică a turneelor efectuate de TNOB “M.Bieşu”, căutând noi căi de colaborare. Astfel, în viitorul apropiat, intenţionăm să organizăm mai multe deplasări artistice peste hotare.

Publicul de acasă va avea posibilitatea să admire spectacolele de înaltă ţinută artistică ale teatrului nostru începînd cu data de 27 martie 2016, cu opera Tosca de G.Puccini

Urmăriţi repertoriul teatrului şi Vă aşteptăm cu drag!

 

 

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi

Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04