TURANDOT - INVITAT SPECIAL - CĂLIN BRĂTESCU, ROMÂNIA / Noutăţi, Evenimente

Joi, 9 februarie, ora 18:00  la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Maria Bieșu va avea loc opera ”TURANDOT” de Giacomo Puccini.

 Spectacolul se va bucura de prezența invitatului special din România - tenorul CĂLIN BRĂTESCU.

Este un cadou oferit cu mare drag spectatorilor noștri, cu cea mai îndrăgită operă din repertoriul puccinian , într-o excelentă interpretare a soliştilor Operei Naţionale  ca Olga Hristea-Stan, Mariana Bulicanu, Valeriu Cojocaru, artist al Poporului ș.a. precum şi tenorul – Călin Brătescu. La pupitrul dirijoral  - Dumitru Cârciumaru , care pentru prima dată va dirija această operă în țară.

 Opera ”TURANDOT” se bucură de o mare popularitate datorită caracterului pasional al muzicii. Din numeroasele  și celebrele arii și ansambluri vocale, unele au câștigat o mare popularitate și rămân în memoria ascultătorilor.

Turandot este cea mai frumoasă poveste a orientului îndepartat. Dramaturgia unitară determină un tip de teatru sobru, plin de tensiune în conflicte, luminat de scurte episoade comice. Peisagistica exotică – crează o atmosferă muzicală unică în repertoriul liric universal. Turandot este opera cu cele mai frumoase și mai dificile partituri solistice vocale – ce exploatează la maximum resursele expresive ale vocii umane. Orchestraţia rafinată, bogată în amplitudinea desfășurării registrelor și a sonorităţilor fac din Turandot o perlă a marii epoci a romantismului.

 

Nu ratați ocazia – Joi, 9 februarie, ora 18:00  la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Maria Bieșu va avea loc opera ”TURANDOT” de Giacomo Puccini. 

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi

Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04