Artiştii de la Bolşoi vor prezenta la Chişinău "Lacul Lebedelor"/ Noutăţi, Evenimente

Sâmbătă Teatrul Naţional de Operă şi Balet va prezenta baletul "Lacul lebedelor" de Piotr Ceaicovski cu prilejul Zilei Rusiei, serbată pe 12 iunie.

INFOTAG, 3 iunie 2010, 17:55

 

După cum transmite INFOTAG, directorul teatrului, Valeria Şeican, a spus joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru prima dată după 12 ani pe scena teatrului vor evolua soliştii Teatrului Academic de Stat Bolshoi din Moscova - artista emerită Maria Allaş şi laureatul concursurilor internaţionale Andrei Evdokimov.

Potrivit ei, evoluarea în comun a artiştilor baletului rus şi moldovenesc este un nou proiect, realizat de teatru cu susţinerea Ambasadei Rusiei în Moldova.

"Baletul "Lacul lebedelor" este o sărbătoare a artei pentru spectatorii moldoveni. Sperăm că artiştii de la Teatrul Bolshoi vor simţi căldura şi sinceritatea publicului moldovean. Este un cadou minunat pentru iubitorii de artă din Moldova", a menţionat Şeican.

Ambasadorul Rusiei la Chişinău, Valerii Kuzmin, a spus că "acest eveniment artistic are o nuanţă destul de simbolică, care subliniază tradiţia colaborării între cultura Rusiei şi a Moldovei".

"Acest spectacol internaţional este un fenomen pozitiv pentru ambele ţări. În ajunul Zilei Rusiei am vrut să facem un cadou artistic pentru locuitorii Moldovei. Este deosebit de plăcut că vor evolua marii artişti de la Teatrul Bolshoi", a menţionat Kuzmin.

Potrivit lui, spectacolul va aminti şi de faptul că şcoala baletului moldovenesc a început în Rusia.

http://www.azi.md/ro/print-story/11771

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi

Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04