Invitaţie „Mărţişor Adolescentin”/ Noutăţi, Evenimente

UN  MĂRŢIŞOR PENTRU CEL MAI TALENTAT TÂNĂR

Teatrul Naţional de Operă şi Balet invită toţi admiratorii Artei şi  Frumosului să marcăm împreună  Sărbătoarea Mărţişorului.

În perioada 1-10 martie 2011, foaierul Operei Naţionale va găzdui cel mai frumos Mărţişor – ornat cu expoziţii permanente de vânzare cu flori şi arome de parfum care vor crea o atmosferă adecvată unor spectacole de artă stilizată cu o durată de o oră, prezentate publicului larg.

      Fiecare vizitator va avea posibilitatea  achitând o  taxă simbolică de intrare ( de la 1 leu până la infinitul capacităţii sale de cumpărare) să fie parte în realizarea unui proiect nobil  de susţinere a tinerilor talentaţi - «Mărţişor Adolescentin».

Instituit de Teatrul Naţional de Operă şi Balet în colaborare cu Compania 7KM acest proiect reprezintă un program de atragere şi încurajare a tinerilor talentaţi, în scopul educării şi infiltrării reprezentanţilor noii generaţii Gustului şi Dragostei pentru Artă, Frumos şi Sensibilităte Estetică  .

Astfel, în acest an a fost luată decizia de a institui o Bursă de Merit pentru fiecare din cele 9 instituţii de învăţământ artistic mediu de specialitate şi superior (interpretare muzicală, artă coregrafică, arte vizuale şi arte dramatice) aflate în subordinea Ministerului Culturii.

Suma colectată pe parcursul unei zile va fi donată uneia din instituţiile de învăţământ enumerate mai jos .

1.03.11-  Liceul-internat Republican de Muzică “Ciprian Porumbescu”

2.03.11- Colegiul de Arte, or. Soroca

3.03.11- Colegiul de Muzică şi Pedagogie din Bălţi

4.03.11- Colegiul Naţional de Coregrafie

5.03.11- Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice

6.03.11- Colegiul de Arte Plastice “Alexandru Plămădeală”

7.03. 11- Liceul-internat Republican de Muzică “Serghei Rahmaninov”

9.03.11 - Colegiul de Muzică “Ştefan Neaga”

10.03.11- Liceul-internat Republican de Arte Plastice “Igor Vieru”

 

 Acest proiect sa va solda cu participarea într-un concert susţinut de cei 9 tineri talentaţi  adică bursierii, care va avea loc la începutul lunii aprilie, de Paşti.

Prin susţinerea tinerei generaţii vom promova valorile de bază ale societăţii şi vom contribui la integrarea acestora în circuitul cultural universal.

Vă aşteptăm cu drag !

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi

Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04