La Teatrul Naţional de Operă şi Balet cu suportul Ambasadei Rusiei va avea loc concertul "Arta, dragostea şi primăvara"/ Noutăţi, Evenimente

CHIŞINĂU, 3 martie. /Coresp. "Novosti - Moldova"/. Ambasada Rusiei va participa la desfăşurarea tradiţionalelor sărbători de primăvară şi manifestări culturale, a declarat miercuri la o conferinţă de presă Valerii Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al FR în Moldova, din ajunul concertului de muzică simfonică "Arta, dragostea şi primăvara" din cadrul Festivalului "Mărţişor-2010".

Potrivit spuselor directorului general al Teatrului Valeria Şeican, în programul concertului sînt incluse lucrări ale clasicilor muzicii simfonice ruse, cum sînt Glinka, Borodin, Ceaikovskii, Rahmaninov, Minkus, precum şi ale principalilor compozitori ai şcolii moldoveneşti Eugen Doga şi Constantin Rusnac.

"Principalul eveniment al serii va fi interpretarea fragmentelor din opera "Mireasa ţarului" de Rimskii-Korsakov, premiera căreia va avea loc la teatrul nostru în toamna anului curent", - a spus Şeican.

"Acest concert este un omagiu cooperării fructuoase moldo-ruse, care cimentează patrimoniul cultural al ambelor ţări. Pentru nimeni nu este un secret că mulţi dintre actualii oameni de cultură atît din Moldova, cît şi din Rusiai au profesori comuni, ceea ce uneşte şi mai mult frumoasele noastre iniţiative. Sînt sigur, publicul va reuşi să aprecieze după merit rezultatele cooperării noastre", - a menţionat Kuzmin.

El a adăugat că, spre regret, participarea părţii ruse la "Mărţişor-2010" este episodică din motivul că Ministerul Culturii al RM a renunţat la ofertele colectivelor de creaţie din Rusia,  invocînd drept motiv bugetul limitat al manifestărilor.

"Totuşi, noi contăm că autorităţile de la Chişinău vor invita artişti din Rusia să participe la sărbătorirea aniversării a 65-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei", - a spus ambasadorul.

Regizorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet Eleonora Constantinov a remarcat îmbunătăţirea considerabilă a cooperării moldo-ruse în domeniul culturii în ultima perioadă, iar dirijorul Mihail Secikin a recunoscut că îi este plăcut să conştientizeze faptul contribuţiei demne a oamenilor de cultură din Moldova la dezvoltarea spiritualităţii ruse.

Concertul festiv "Arta, dragostea şi primăvara" va avea loc la 4 martie, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet, cu suportul Ambasadei Federaţiei Ruse în Moldova. În afară de aceasta, cu suportul părţii ruse la Teatrul rus de dramă "A.Cehov" recent a avut loc premiera spectacolului "Fraţii Karamazov" după opera omonimă a lui F.Dostoevskii, precum şi este în curs de pregătire piesa "Ana Karenina" după romanul lui L.Tolstoi.

http://newsmoldova.md/news.html?nws_id=842668

 

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi

Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04