Vremuri noi la Opera Naţională


În perioada 5-14 mai, în incinta Teatrului Naţional de Operă şi Balet, vor fi prezentate patru concerte care vor marca patru sărbători.

La 5 mai, conducătorul artistic al trupei de balet, Mihail Caftanat, va marca 45 de ani de activitate artistică şi, cu acest prilej, va fi prezentat baletul „Giselle”. De asemenea, Teatrul va sărbători revenirea dirijorului ucrainean Andrei Iurkevici şi a dirijorului american Robert Luther pentru a prezenta, la 8 şi 14 mai, opera „Elixirul dragostei” de G. Donizetti şi opera „Bal mascat” de G. Verdi.

„Trupa teatrului a revenit recent din turneele întreprinse în Olanda şi Spania, a căror organizare a fost posibilă datorită colaborării noastre cu companiile de impresariat din aceste ţări. Pregătirea bună şi prestanţa înaltă a soliştilor Teatrului Naţional de Operă şi Balet a făcut posibilă realizarea cu succes a acestui proiect cultural, spectacolele fiind mult apreciate de publicul din aceste două ţări. Acum trupa este în plină forţă şi aşteaptă publicul moldovean la spectacole”, a menţionat Valeria Şeican, director general al Teatrului de Operă şi Balet.

La 9 mai, cu ocazia sărbătorii, va fi prezentat „Requiem” de W. A. Mozart, în variantă de concert. „Am hotărât ca în această zi specială să venim cu „Requiem”-ul lui Mozart. De mult timp doream să îl prezentăm pe scena Operei din Chişinău, însă pentru o astfel de piesă trebuie o deosebită ocazie”, a menţionat maestrul în artă Nicolae Dohotaru, dirijor al Teatrului.

Potrivit Valeriei Şeican, teatrul simte în prezent o relansare prin noi spectacole şi prin noi colaborări. „În scurt timp vom începe o colaborare cu Teatrul de Operă din Viena, unul dintre cele mai faimoase din lume. Este o onoare pentru noi să putem învăţa multe de la dirijorii şi conducătorii artistici cu renume mondial”, a subliniat directoarea teatrului din Chişinău.

Olesea Osoianu,

stagiară la TIMPUL

http://www.timpul.md/articol/vremuri-noi-la-opera-nationala-10222.html

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi

Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04