In cadrul "Martisor"-ului, la Chisinau va fi prezentata opera "Traviata", cu distributia artistilor români

Opera "Traviata" de G. Verdi, in care vor evolua nume sonore ale operei nationale romane, va inaugura miine, 2 martie, sirul de evenimente culturale gazduite de Teatrul de Opera si Balet din Chisinau, in cadrul celei de-a 44-a editii a Festivalului International de Muzica "Martisor", comunica MOLDPRES.

Valeria Seican, directorul institutiei nominalizate, a declarat astazi pentru presa ca este pentru prima data in ultimii opt ani, cind teatrul gazduieste evenimente culturale in cadrul Festivalului "Martisor", iar un eveniment deosebit pentru publicul de la Chisinau va constitui distributia cu totul deosebita in opera "Traviata", cu vedete din Romania cum ar fi Cristina Simionescu, Marius Manea, Vitalie Malai sau Dorel Munteanu.

Astfel, in rolul lui Alfredo va evolua in premiera la Chisinau, unul din  cei mai cotati tenori din spatiul liric european Marius Manea. Rolul Traviatei va fi interpretat de soprana Cristina Simionescu, care nu a  avut o prezenta scenica la Chisinau din anii 90, iar in rolul baronului va evolua baritonul Vitalie Malai, originar din Republica Moldova, care in prezent este solist la Teatrul de Opera din Brasov. La pupitrul dirijoral se va afla Dorel Munteanu, care are o colaborare sustinuta  cu toti solistii de valoare din R. Moldova. Regia operei va fi asigurata de Eleonora Constantinov de la Chisinau.

Potrivit directorului Teatrului de Opera si Balet, prezentarea operei "Traviata" cu o atare distributie scenica va constitui un beneficiu pentru publicul de la Chisinau, dar si o eventuala deschidere pentru o colaborare ulterioara cu distinsii artisti romani.

In cadrul aceluiasi festival, pe 4 martie, la Teatrul de Opera si Balet va avea loc un florilegiu de arii si uverturi ale compozitorilor rusi si autohtoni, cu participarea solistilor din Moldova, iar la 9 martie va fi prezentat baletul "Frumoasa din padurea adormita" de P. Ceaikovski, in care in rolurile principale vor evolua distinsii artistii moldoveni Cristina si Alexei Terentiev, noteaza MOLDPRES.03.03.2010

Sursa: Moldpres

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi

Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04