Premieră absolută - MANON de Jules Massenet

Teatrul Național de Operă şi Balet prezintă pe 22 ianuarie 2012 ora 16.00, în Premieră absolută - capodopera romantismului liric francez - Opera Manon de Jules Massenet.

Evenimentul  grandios  lansează marcarea anului aniversar (55 de ani de la instituționalizare, 20 de ani Festivalul Internațional al vedetelor de Operă și Balet Invită Maria Biesu, 50 de ani de la debutul Mariei Biesu) şi este organizat  în colaborare cu  Alianța Franceză și Ambasada Franței în Republica Moldova.

Graţie operei Manon după romanul  Istoria Cavalerului des Grieux și Manon Lescaut  de Abatele Prevost,  Massenet a adus viziuni noi în muzica franceză.  Deşi s-au perindat 100 de ani de la moartea celebrului compozitor, tema operei rămâne a fi una actuală - o istorie reală a unei iubiri interzise ce a schimbat lumea, voalată într-un basm romantic inedit.

Muzica operei este apogeul creaţiei lui Massenet. Compozitorul a reuşit să creeze prin muzică atât tabloul intimităţii, reprezentând lumea interioară a personajelor, cât şi a scenelor de masă, succesul  datorându-se, în mare măsură,  instrumentelor moderne, prin care a redat o Lume Fastuoasă – plină de hazard şi agonie .

    Adaptată perfect talentui excepţional a lui Massenet, care a ştiut într-un mod desăvârşit să zugrăvească splendoarea unei pasiuni senzuale, spectacolul reprezintă una din cele mai populare opere din repertoriul francez, inerpretat  pe  scenele de prim rang  ale liricii universale.

                                                                                                                                        

Conducerea muzicală : Marin  Balan Maestru în Artă

Regia : Sandu Vasilache Artist al Poporului

Scenografie şi costume: Iurie Matei Maestru în Artă

Maestru de cor : Ion Brătescu

Coregrafie : Eugen Gârneţ Maestru în Artă

Traducere și adaptare: Ala Condrov

 

Vă aşteptăm cu drag!!!

Calendarul Spectacolelor:
Noutăţi

Informații la numărul de telefon: 022 24 51 04